28 Şubat 2011 Pazartesi

ETİMEK TATLISI

   
      Etimek tatlısı bir çoğunuzun bildiği bir tatlı.Annemin taa çocukluğumdan ramazan sofralarında yaptığı bana göre eşsiz olan bir tatlı, her yediğimde (gerçi benim tarifim anneminkinden biraz farklı ) çocukluğumu hatırlatır bana.Annem şerbetli etimek üzerine sade muhallebi dökerek yapardı.Ben ise muhallebiye irmik katarak  ve üzerine krem şanti ile yapıyorum.Beğenmeniz ve denemeniz dileğiyle bir sonraki yazımda görüşmek üzere....

MALZEMELER:
  • Bir paket tuzsuz etimek
          şerbeti için:
  • 2 su bardağı su ( şerbet için )
  • 1,5 su bardağı şeker (şerbet için )
          muhallebisi için:
  • bir litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr.margarin
  • bir paket vanilya
          üzeri için:
  • bir kutu (2poşet) krem şanti
  • bir su bardağı süt
  • hindistan cevizi
YAPILIŞI:
  1. Etimekleri büyük bir borcama yada herhangi başka bir kaba dizin.
  2. Şerbeti yapmak için şekeri bir tencereye koyun,orta ateşte  şeker eriyip kahverengi olana kadar eritin.
  3. Eriyen şekerin üzerine dikkatli bir şekilde suyu ilave edin.Bu aşamada şekerin sertleştiğini göreceksiniz merak etmeyin şeker eriyene kadar ateşte bırakıp karıştırın.
  4. Yapmış olduğunuz bu karamelli şerbeti dizdiğiniz etimeklerin her yerini ıslatacak şekilde dökün.
  5. Muhallebiyi yapmak için tüm malzemeyi karıştırın,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip etimeklerin üzerine dökün.
  6. Muhallebi soğuduktan sonra bir bardak süt ile iki poşet krem şantiyi çırparak üzerine yayın,bolca hindistan cevizi serpin.1-2 saat buzdolabında beklettin, afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...